Dîncu, întrebat dacă va trimite România arme în Ucraina: În acest moment, noi nu am avut cereri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 29 aprilie 2022 67 afişări

Dîncu, întrebat dacă va trimite România arme în Ucraina: În acest moment, noi nu am avut cereri

„Nu avem în acest moment cereri în acest sens”, spune ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, întrebat dacă va trimite România arme către Ucraina.

„Nu avem în acest moment cereri în acest sens, în momentul acesta nu avem operaţiuni de genul acesta. Sigur că lucrurile evoluează, vom vedea ce hotărâri se iau şi în alte locuri. Eu am participat, la Ramstein, săptămâna asta, la acea conferinţă în care s-a discutat foarte mult şi de viitor, ce se va întâmpla în viitor cu securitatea acestei zone, securitatea flancului estic. Au participat peste 40 de naţiuni, ne-am întâlnit şi cu delegaţia ucraineană şi s-a discutat mult despre viitor şi o viitoare coordonare a sprijinului care va fi dat Ucrainei. În acest moment, noi nu am avut cereri, ne-am focusat pe zona umanitară, pe hub-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm şi sigur că vom lua cu transparenţă decizii pe care le vom anunţa public”, spune Vasile Dîncu, întrebat dacă va trimite România arme către Ucraina.

El apreciază că ultimele incidente dinTransnistria reprezintă o provocare.

„Am putea să mai asistăm şi la alte provocări. Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova zilnic, cu Ministerul Apărării Naţionale, cu omologul meu, ministrul apărării naţionale. În acest moment situaţia este sub control. Nnu există decât semne sporadice, au mai descoperit ei, de posibile mici gesturi de atentat să zicem aşa. Au mai descoperit unele încărcături explozive la un loc unde erau radarele, releele de televiziune, dar nu avem alte semne că ar fi o escaladare a situaţiei în Transnistria şi în Republica Moldova. Guvernul Moldovei ne-a transmis că situaţia este sub control şi că supraveghează această situaţie în colaborarea sigur cu o şi cu autorităţile ucrainene care au luat şi ele măsuri pentru asta”, conchide ministrul Apărării Naţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dîncu,
arme,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.