Dincolo de zvonurile privind o fuziune între UniCredit şi SocGen, CEO-ul grupului italian caută bănci din Marea Britanie şi Spania

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 ianuarie 2019 204 afişări

Dincolo de zvonurile privind o fuziune între UniCredit şi SocGen, CEO-ul grupului italian caută bănci din Marea Britanie şi Spania

CEO-ul grupului bancar UniCredit, care controlează UniCredit Bank pe piaţa locală, analizează piaţa internaţională de fuziuni şi achiziţii în căutarea unei tranzacţii, şi se uită dincolo de Franţa, către Marea Britanie şi Spania, potrivit unui acţionar de top citat de Reuters.

„Sunt sigur că vrea să facă un fel de tranzacţie...nu se uită doar înspre Franţa, ar putea alege ceva din Marea Britanie sau Spania”, spune Alessandro Mazzuco în cadrul unei conferinţe.

Mazzuco este preşedintele fundaţiei de banking Cariverona, care deţine 1,8% din UniCredit, cel mai mare grup bancar italian după active.

În luna decembrie a anului trecut, Mustier a declarat pentru Euromoney că nu vrea să realizeze nicio fuziune cu altă bancă până la sfârşitul lui 2021.

CEO-ul a mai declarat în trecut că banca analizează opţiuni strategice, inclusiv posibilitatea unei fuziuni, după ce încheie în 2019 un plan de reorganizare a businessului.

În ultimul an, zvonurile din piaţă au indicat către o posibilă fuziune între UniCredit şi grupul francez SocGen, proprietar al BRD pe piaţa locală.

„Relaţiile pe care guvernul le dezvoltă cu Franţa nu ne ajută”, spune Mazzucco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
unicredit,
piata,
franta,
fuziune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.