Din nou împreună

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 octombrie 2018 26 afişări

Un motiv de mândrie în ultimii ani pentru unele muzee îl reprezintă expoziţiile de opere de artă care au făcut parte din colecţiile unor personalităţi istorice, după a căror moarte lucrările strânse cu grijă s-au împrăştiat prin lume, scrie The Telegraph.

Din nou împreună

Ultimul proiect de acest tip este o expoziţie de opere de artă care a aparţinut cândva fiului celui mic al fostului prim-ministru britanic Sir Robert Walpole, Horace, adunate de administratorii muzeului instalat în fosta reşedinţă a acestuia din suburbia londoneză Twickenham. Cu ajutorul unui istoric de artă specializat în stabilirea provenienţei lucrărilor, muzeul a reuşit să adune 150 din cele 6.000 de opere ale colecţiei originare împrăştiate în anul 1841 în numai 24 de zile de un descendent înglodat în datorii, unele dintre ele fiind găsite la British Museum sau pe la casele de licitaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
lucrari,
muzeu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.