DIGI (RCS-RDS) anunţă intenţia de a fi listată la Bursa de Valori din Bucureşti

Autor: Florin Casota Postat la 11 aprilie 2017 615 afişări

DIGI, important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, anunţă astăzi intenţia de a lansa o ofertă publică iniţială („IPO“ sau „Oferta“) de acţiuni ordinare din clasa B către (i) public, în România, şi (ii) anumiţi investitori instituţionali şi profesionali (împreună, „Oferta“). DIGI intenţionează să solicite admiterea Acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori Bucureşti („Admiterea“) în luna mai 2017.

DIGI (RCS-RDS) anunţă intenţia de a fi listată la Bursa de Valori din Bucureşti

Oferta publică iniţială (IPO) va cuprinde o ofertă de acţiuni ordinare clasa B provenind de la acţionarii existenţi. Societatea nu va obţine nicio parte din sumele obţinute de pe urma vânzării Acţiunilor Oferite. Societatea a emis, de asemenea, acţiuni ordinare de clasa A, dar care nu fac parte din Ofertă şi care nu vor fi admise la tranzacţionare.

Societatea intenţionează să listeze cel puţin 25% din capitalul social subscris al Societăţii, presupunând că are loc exercitarea opţiunii de supra-alocare a 10% din acţiuni, imediat după Admitere.

„Ziua de astăzi marchează un moment istoric pentru DIGI Comunications N.V. şi pentru economia românească, în general. În calitate de unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, intenţia de listare la Bursa de Valori Bucureşti este o oportunitate importantă pentru publicul românesc şi va reprezenta o realizare de care vom fi foarte mândri. Investind în DIGI, investitorii obţin acces la un lider atractiv în industrie, cu o creştere structurală stabilă. Investitorii vor beneficia de expertiza echipei noastre deconducere şi de o marcă cu o recunoaştere puternică pe pieţele în care activăm şi pe segmentele noastre de clienţi. Consiliul de Administraţie al Societăţiisprijină cu mândrie această etapă a dezvoltării noastre şi aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acţionarii viitori, în calitatea de societate cotată la bursă“, a declarat Serghei Bulgac, CEO al RCS & RDS şi viitor CEO al DIGI

În 2016, DIGI a generat venituri de 842,8 milioane de euro, iar EBITDA ajustat şi marja EBITDA ajustată s-au ridicat la 263,3 milioane de euro şi respectiv 31,2%, reprezentând o rată de creştere anuală compusă (RCAC) de 8%, din 2014 până în 2016.

Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operaţiunile RCS-RDS din România au generat 612,7 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
anunt,
bursa,
valori,
oferta,
actiuni,
admitere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.