Dezvoltatorii pariază pe sudul litoralului şi anunţă pentru următorii ani investiţii de peste 250 mil. euro în proiecte imobiliare mixte

Autor: Cristina Bellu Postat la 15 aprilie 2022 51 afişări

Dezvoltatorii pariază pe sudul litoralului şi anunţă pentru următorii ani investiţii de peste 250 mil. euro în proiecte imobiliare mixte

După ce ani la rând staţiunile Mamaia şi Năvodari s-au aflat pe lista investitorilor, cu peste 50.000 de apartamente şi camere de hotel construite în ultimii ani, acum focusul dezvoltatorilor tinde să se mute către staţiunile din sudul litoralului - Neptun, Jupiter, Venus, Saturn şi Olimp, unde constructorii intenţionează să lanseze în următorii ani proiecte imobiliare mixte – hoteluri, apartamente, restaurante şi alte facilităţi turistice, arată o analiză realizată de firma de consultanţă Frames.

,,Dezvoltarea imobiliară semnificativă, evidenţiată de cele peste 100 de proiecte şi de planurile investiţionale cifrate la aproape 250 de milioane de euro pentru următorii ani, poziţionează această zonă drept una dintre cele mai dinamice platforme de business din România’’, spune Adrian Negrescu, managerul Frames.

Potrivit studiului Frames, afacerile din acest sector vor creşte semnificativ economia zonei, ţinând cont că business-urile din construcţii atrag printre cele mai multe afaceri pe orizontală, de la furnizorii de materiale de construcţii, la utilităţi, resursă umană, comerţ şi servicii.

,,Aceste tipuri de proiecte sunt menite să determine o ieşire din zona sezonieră a litoralului românesc, să îl transforme într-o dezvoltare urbanistică şi mai ales turistică all season, cu efecte directe în creşterea economică la nivel local’’, adaugă Negrescu.

Potenţialul zonei este reliefat şi de faptul că, dincolo de lanţurile de proiecte imobiliare, există peste 70 de proiecte de dezvoltare a unor reţele de magazine, restaurante şi spaţii de relaxare.

2021 a bifat cel mai bun an pentru investiţiile imobiliare, cu un volum de peste 690.000 de locuinţe achiziţionate, iar 2022 se anunţă a fi un an cel puţin la fel de bun, în ciuda inflaţiei şi a provocărilor generate de războiul din Ucraina, sunt de părere consultanţii de la Frames.

Datele companiei arată că numărul tranzacţiilor imobiliare din 2021 este cu aproape 14% mai mare comparativ cu anul precedent, în ciuda scăderii din ultimele trei luni din an.

În aprilie, numărul tranzacţiilor imobiliare a expodat, cu o creştere de 106%, până la 55.000 de contracte într-o singură lună, iar în luna decembrie a fost încheiat, la nivel national, cel mai mare volum lunar de tranzacţii, respectiv aproximativ 75.000 de case, apartamente sau terenuri vândute.

Dintre ele, aproape 14.500 au fost vândute în Bucureşti. Capitala este urmată la mare distanţă de Ilfov, unde au fost vândute 4.900 şi de Constanţa, cu 3.950.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.