Dezvăluiri surprinzătoare despre moartea lui Kadhafi: Franţa şi Bashar al-Assad ar fi implicate direct în asasinarea fostului lider libian

Postat la 01 octombrie 2012 52 afişări

Informaţii noi privind circumstanţele morţii lui Muammar Kadhafi implică direct atât Franţa, cât şi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, potrivit unor ipoteze apărute sâmbătă în cotidianul italian Corriere della Serra şi confirmate luni în ziarul britanic Daily Telegraph.

Potrivit cotidianului italian, glonţul fatal care l-a ucis pe fostul lider libian, la 20 octombrie 2011, a fost tras de către unul dintre agenţii serviciilor secrete franceze şi nu de către membri ai Brigăzii revoluţionare libiene aşa cum afirmă versiunea oficială, relatează Paris Match, în ediţia electronică. Aceasta nu este pentru prima dată când versiunea oficială este pusă sub semnul întrebării, fiindcă circumstanţele exacte ale morţii fostului lider libian rămân neclare, în pofida multiplelor dezvăluiri ale foştilor combatanţi.

Corriere della Serra se bazează pe un interviu acordat de fostul pemier al Guvernului de tranziţie, Mahmoud Jibril, pentru a susţine ipoteza unui complot urzit de către serviciile de informaţii occidentale. Jibril a declarat pentru postul de televiziune egiptean Dream TV că "un agent străin era infiltrat în cadrul Brigăzii revoluţionare pentru a-l ucide pe colonelul Kadhafi", întrucât liderul libian, după intervenţia NATO de partea revoluţiei libiene, la sprijinul lui Nicolas Sarkozy, a ameninţat că va dezvălui detalii despre relaţia sa cu fostul preşedinte francez, inclusiv despre milioanele de dolari pe care le-ar fi plătit pentru a finanţa campania sa în 2007. Prin urmare, "Sarkozy avea toate motivele pentru a încerca să-l reducă la tăcere pe colonel cât mai repede posibil", au confirmat pentru cotidianul italian surse diplomatice europene la Tripoli.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franţa,
Kadhafi,
Bashar al-Assad
/actualitate/dezvaluiri-surprinzatoare-despre-moartea-lui-kadhafi-franta-si-bashar-al-assad-ar-fi-implicate-direct-in-asasinarea-fostului-lider-libian-10144877
10144877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.