Dezvăluiri şocante din lumea modei

Autor: Ioana Matei Postat la 02 aprilie 2013 56 afişări

Un fost editor al revistei de modă Vogue a scris o carte despre secretele modelelor cu care a avut ocazia să interacţioneze în cei 25 de ani de carieră. Unul dintre acestea este legat de dietele extreme ale fetelor care lucrează în acest domeniu, potrivit ibtimes.com.

Dezvăluiri şocante din lumea modei

Editorul Kristie Klements a fost concediat de la publicaţia Vogue Australia în 2012. Nu este de mirare că s-a hotărât să publice toate secretele din industria modei. Cartea ei, “Factorul Vogue” dezvăluie cele mai crude secrete din spatele coperţilor-telor Vogue.

Una dintre cele mai şocante declaraţii din carte se referă la modul în care fotomodelele se înfometează pentru munca lor, iar uneori, pentru a-şi potoli foamea, mănâncă şerveţele.

Clements descrie un prânz cu un model din Rusia care i-a povestit despre colega ei de cameră, un model perfect internat din cauza înfometării. Autoarea povesteşte şi despre o şedinţă foto din Marrakesh, când modelul cu care lucra nu a fost văzut mâncând vreodată în cele trei zile petrecute pentru realizarea şedinţei foto. În ultima zi, modelul abia putea să se ţină pe picioare sau să îşi ţină ochii deschişi. A mai observat că atunci când un model din Australia era distribuit în proiecte peste ocean, se înfometa ca să slăbească două mărimi, modele australiene devenind astfel “Paris thin”(suficient de slabe ca să arate ca modelele europene).

Cartea lui Clement este prima mărturie din lumea modei a unui editor de fashion cu experienţă. Aceasta a stârnit critici, mai ales pentru că se speculează că ar fi doar o modalitatea de-a autoarei de a se răzbuna pe revista care a dorit să o înlocuiască cu editorul de la concurenta Haarper’s Bazaar.

Totuşi, nu este prima dată când o astfel de carte este publicată. „Fashion Babylon”, de Imogen Edwards-Jones a folosit de asemenea surse anonime pentru descrierea metodelor prin care modelele îşi păstrează aspectul: „Poţi să fii înfometată, să fi băut şi să fii drogată, cu rinichii bolnavi şi cu ficatul unei femei de 55 de ani, dar cât timp reuşeşti să fii pe catwalk arătând superb, cui îi pasă?”

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezvaluiri-socante-din-lumea-modei-10707609
10707609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.