Dezvăluiri sensibile despre Alexa. Chiar angajaţii Amazon au dezvăluit un adevăr controversat

Postat la 28 aprilie 2019 213 afişări

O echipă a companiei Amazon.com Inc., care monitorizează comenzile utilizatorilor Alexa, are acces la datele privind locaţia utilizatorilor şi poate găsi, în unele cazuri, adresă de domiciliu a clienţilor, au spus cinci angajaţi familiarizaţi cu programul, citaţi de Bloomerg.

Dezvăluiri sensibile despre Alexa. Chiar angajaţii Amazon au dezvăluit un adevăr controversat

Echipa transcrie şi analizează o parte din înregistrările vocale preluate de software-ul Alexa. Programul de accesare a datelor clienţilor, descoperit de Bloomberg la începutul acestei luni, este menit să ajute asistentul digital al companiei Amazon să devină mai bun în înţelegerea şi răspunsul la comenzi.

Membrii echipei, care au acces la coordonatele geografice ale utilizatorilor Alexa, pot să le introducă cu uşurinţă în software-uri de cartografiere şi să găsească domiciliul clienţilor, potrivit angajaţilor, care au semnat acorduri de confidenţialitate care îi împiedică să vorbească public despre program.

Deşi nu există niciun indiciu că angajaţii Amazon, care au acces la datele personale ale utilizatorilor, au încercat să urmărească clienţii, doi membri ai echipei Alexa şi-au exprimat îngrijorările în faţa Bloomberg, privind modul în care Amazon acordă acces nelimitat la datele clienţilor, ceea ce ar face facilă identificarea proprietarului unui dispozitiv.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvaluiri,
utilizatori,
clienti,
acces,
amazon,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.