Dezbateri aprinse în plenul Senatului pe marginea OUG 13. Călin Popescu-Tăriceanu a refuzat să prezideze şedinţa din cauza legii de respingere a ordonanţei

Postat la 20 februarie 2017 180 afişări

Plenul Senatului a respins, luni, OUG 13/2017, în favoare exprimându-se 110 senatori, unul împotrivă, iar nouă senatori s-au abţinut, proiectul urmând să fie trimis spre dezbatere în Camera Deputaţilor, informează Mediafax.

Dezbateri aprinse în plenul Senatului pe marginea OUG 13. Călin Popescu-Tăriceanu a refuzat să prezideze şedinţa din cauza legii de respingere a ordonanţei

UPDATE 18.00 ”Guvernul susţine abrogarea OUG 13/2017. Prin urmare, susţine proiectul de lege pentru respingerea OUG 13/2017”, a spus reprezentantul Ministerului Justiţiei, Sofia Mariana Moţ. Raportul Comisiei juridice a fost votat de 113 voturi favorabile şi şapte abţineri.

Călin Popescu-Tăriceanu a criticat faptul că în plenul Senatului este supusă la vot legea de respingere a OUG 13, spunând că este o ”premieră absolută”, care face rău instituţiei. Şeful Senatului a refuzat să prezideze şedinţa de plen.

”Astăzi suntem în faţa unei premiere absolute, prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei ordonanţe abrogate, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care pentru mine este inexplicabil. Suntem în această situaţie pentru că, în special cei de la USR şi, într-o măsură mai mică cei de la PNL, au făcut mare caz că după ce ordonanţa a fost abrogată, să o mai respingem o dată şi în Parlament. În viziunea unora care sunt aici, mă refer în special la cei mai nou veniţi, este să facă cu orice preţ rău. Orice trebuie respins”, a declarat Tăriceanu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.