Mugur Isărescu, BNR: La cursul de schimb real nu mai este loc de creştere

Postat la 20 februarie 2017 276 afişări

Cursul de schimb real efectiv, calculat prin raportarea cursului nominal la evoluţia preţurilor interne şi ponderat faţă de euro şi alte valute utilizate în schimburile externe, nu mai are loc de creştere, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu, BNR: La cursul de schimb real nu mai este loc de creştere

” Dacă vorbim de variaţii de curs de sub 0,1 procente, de fapt mai mici de un sfert de ban, numai cine nu ştie ce înseamnă piaţa valutară îşi poate închipui că astfel de mişcări ar putea rezulta din manipulări”, a spus Isărescu într-un interviu, comentând acuzaţiile care i s-au adus recent privind devalorizarea accentuată a cursului, scrie ZF

 

El a adăugat că variaţiile de curs de asemenea mărime sunt zilnice, normale, pe o piaţă vie. ”Eu iau partea bună din aceste îngrijorări legate de deprecierea cursului.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.