Dezastru. De ce nu avem turişti: România este pe ultimul loc în regiune la numărul de camere de hotel, bulgarii având chiar de două ori mai multe

Postat la 12 septembrie 2019 39 afişări

Dezastru. De ce nu avem turişti: România este pe ultimul loc în regiune la numărul de camere de hotel, bulgarii având chiar de două ori mai multe

Deşi România are un PIB de aproape patru ori mai mare decât Bulgaria, investiţiile în industria hotelieră sunt invers proporţionale. Astfel, bulgarii au de două ori mai multe camere de hotel.

România avea anul trecut un număr de peste 29.000 de camere de hotel sub branduri independente şi ale marilor lanţuri hoteliere internaţionale, de trei ori mai puţin decât Polonia şi de două ori mai puţin decât Bulgaria şi Cehia, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă STR.

Astfel, în Bulgaria erau în 2018 peste 66.000 de camere de hotel, dintre care aproape 7.500 sub branduri internaţioanale. În schimb, în România sunt peste 8.500 de camere sub branduri ale unor lanţuri precum Hilton, Accor, Rezidor sau Marriott International.

Pe de altă parte, campioană în regiune este Polonia cu peste 81.000 de camere de hotel, dintre care peste un sfert afiliate.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
romania,
bulgari,
regiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.