Deva: 150 de angajaţi ai Primăriei vor fi concediaţi,după ce fondul de salarii s-a dublat într-un an

Postat la 04 ianuarie 2018 169 afişări

Primăria Deva urmează să concedieze 150 de angajaţi, în condiţiile în care fondul de salarii aproape s-a dublat într-un an, atât din cauza angajărilor, cât şi din cauza creşterilor salariale. Şi numărul poliţiştilor locali ar putea să scadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deva: 150 de angajaţi ai Primăriei vor fi concediaţi,după ce fondul de salarii s-a dublat într-un an

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că reducerile de personal ar putea să înceapă din luna februarie. 150 din cei aproximativ 800 de angajaţi ar putea fi concediaţi.

”În jur de 150 de persoane pleacă, în condiţiile în care vom primi avizul Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2017, achitat în luna decembrie, a fost de 3.415.000 de lei, iar în noiembrie 2016 a fost de 1.773.000 de lei. Această aproape dublare a fondului de salarii vine din două componente: din creşterea nivelului salarizării, conform legii şi din numărul mai mare de angajaţi. La un fond de salarii de aproape 10 milioane de euro pe an am considerat că eu ca primar nu pot să îmi asum ca în 2018 să plătesc din taxele şi impozitele devenilor într-o proporţie covârşitoare salarii pentru angajaţi”, a spus primarul Florin Oancea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.