Companiile care le oferă concediu plătit angajaţilor care îşi iau un animal de companie

Autor: Florin Casota Postat la 04 ianuarie 2018 489 afişări

Puii au nevoie de timp pentru a se adapta la noua casă şi pentru a se împrietenii cu stăpânul. Probabil au fost luaţi de la mama lor şi introduşi într-un nou mediu şi probabil nu va fi uşor să se adapteze. Unele companii au înţeles asta şi le oferă angajaţilor săi concediu plătit dacă au adoptat un animal de companie, scrie Business Insider.

Companiile care le oferă concediu plătit angajaţilor care îşi iau un animal de companie

Mars Petcare le oferă angajaţilor 10 ore de concediu plătit atunci când îşi iau un animal de companie, apoi pot să-l aducă şi la birou

Mparticle le oferă angajaţilor 2 săptămâni de concediu plătit dacă aceştia adoptă un câine de la adăposturile de animale. "Oferim concediu de maternitate, paternitate şi pentru animalele de companie, şi ele devin un membru al familiei. Nu discriminăm", a declarat Laurel Peppino, reprezentanta companiei.

BitSol Solutions le dă angajaţilor concediu plătit de o săptămână atunci când îşi iau un animal de companie. "Animalele de companie sunt ca bebeluşi, de ce angajaţii să nu-şi ia liber atunci când puii intră în familie?", a declarat fondatorul companiei Greg Buchanan.

Berăria BrewDog a început şi ea să ofere concediu plătit de o săptămână pentru cei care adoptă un animal de companie. Un motiv? Iubesc câinii foarte mult.

De asemenea, există o tendinţă ca firmele să le ofere angajaţilor concediu atunci când animalul de companie moare. Pierderea unui câine, nu degeaba este numit cel mai bun prieten al omului, poate fi devastatoare şi tot mai multe companii înţeleg asta. De aceea, mai multe companii precum VMware, Mars Inc sau Maxwell Health oferă 1-2 zile libere şi ore de lucru flexibile în acea perioadă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.