Deutsche Telekom şi Magyar Telekom, sancţiuni de 95 milioane dolari pentru a scăpa de anchete ale SUA privind acuzaţii de dare de mită

Postat la 01 ianuarie 2012 44 afişări

Grupul german Deutsche Telekom şi subsidiara ungară Magyar Telekom vor plăti peste 95 milioane de dolari pentru a scăpa de anchete ale guvernului SUA privind acuzaţii de dare de mită în Macedonia şi Muntenegru.

Grupul a ajuns la înţelegeri cu Departamentul Justiţiei şi Comisia de reglementare a valorilor mobiliare (SEC) din SUA pentru a încheia anchetele privind încălcarea legislaţiei împotriva practicilor de corupţie pe plan internaţional de către Deutsche Telekom şi Magyar Telekom, la care gigantul german deţine 60% din acţiuni. Anchetatorii americani susţin că mai mulţi foşti directori executivi al Magyar Telekom au aranjat, în 2005 şi 2006, plata unor sume în valoare totală de 12,2 milioane euro către mai mulţi intermediari, banii care ar fi trebuit să ajungă la oficialităţi din Macedonia şi Muntenegru în schimbul unor facilităţi care să ajute compania să-şi extindă afacerile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mita,
ancheta,
Deutsche Telekom,
Magyar Telekom
/actualitate/deutsche-telekom-si-magyar-telekom-sanctiuni-de-95-milioane-dolari-pentru-a-scapa-de-anchete-ale-sua-privind-acuzatii-de-dare-de-mita-9118043
9118043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.