Deutsche Bank plăteşte o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 23 aprilie 2015 91 afişări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, va plăti o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii în Statele Unite şi Marea Britanie referitoare la manipularea dobânzii interbancare LIBOR.

LIBOR (London Interbank Offered Rate) este rata de referinţă în calcularea dobânzilor interbancare pe piaţa londoneză. În prezent, rata este folosită pentru stabilirea dobânzilor pentru împrumuturi şi contracte financiare în valoare de peste 300 de mii de miliarde de dolari, relatează MarketWatch.

Banca germană a recunoscut acuzaţiile, precum şi faptul că sistemul de monitorizare internă a fost insuficient pentru a preveni influenţarea incorectă a LIBOR.

Acordul de joi închide investigaţiile autorităţilor federale americane şi ale statului New York, precum şi cele ale Autorităţii pentru Conduită Financiară din Marea Britanie. Autorităţile respective au investigat acuzaţiile că angajaţii Deutsche Bank au manipulat LIBOR.

Deutsche Bank a anunţat miercuri că în primul trimestru a suplimentat cu 1,5 miliarde de euro (1,61 miliarde dolari) rezervele pentru litigii, pe lângă fondurile de 3,2 miliarde de euro alocate anterior.

Anul trecut, banca franceză BNP Paribas a plătit aproape 9 miliarde de dolari şi a recunoscut că a încălcat sancţiunile impuse de SUA unor state precum Iranul.

A doua mare bancă germană, Commerzbank, a plătit în luna martie 1,45 miliarde de dolari într-un caz similar.

În 2013, Deutsche Bank s-a aflat printre mai multe bănci americane şi europene care au plătit sume de ordinul miliardelor de dolari pentru închiderea unei investigaţii antitrust din Europa, privind manipularea dobânzilor. În cadrul acordului, Deutsche Bank a plătit circa 725 de milioane de euro.

În urma acordului convenit joi, suma totală plătită de Deutsche Bank pentru manipularea dobânzilor este de circa 3 miliarde de dolari, aproape dublă faţă de cea de 1,5 miliarde de dolari suportată de banca elveţiană UBS la sfârşitul anului 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEUTSCHE BANK,
AMENDĂ,
/actualitate/deutsche-bank-plateste-o-amenda-de-2-5-miliarde-de-dolari-pentru-inchiderea-unor-investigatii-14145598
14145598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.