Desfiinţarea RASDAQ, ţinută la secret de Finanţe şi CNVM

Autor: Roxana Pricop Postat la 05 martie 2013 28 afişări

Ministerul Finanţelor analizează în prezent pro­iectul de act normativ de transformare a pieţei RASDAQ în sistem alternativ de tranzacţionare (ATS) pe care l-a primit de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Desfiinţarea RASDAQ, ţinută la secret de Finanţe şi CNVM

Ministerul Finanţelor analizează în prezent pro­iectul de act normativ de transformare a pieţei RASDAQ în sistem alternativ de tranzacţionare (ATS) pe care l-a primit de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Prevederile exacte ale acestui proiect sunt însă o necunoscută şi ar putea rămâne aşa până când proiectul va intra pe ordinea de zi a guvernului. „Proiectul privind restructurarea pieţei RASDAQ este în analiză la minister şi va urma calea firească a oricărui act normativ. Actul nu poate fi făcut public decât după ce va fi înscris pe ordinea de zi a guvernului. Având în vedere că CNVM este institu­ţia care l-a ini­ţiat, Comisia este cea care ar trebuie să îl facă public“, a spus Enache Jiru (foto), secretar de stat în ca­drul Ministerului Finan­ţelor. Întrebaţi de ZF de ce nu fac public proiectul trimis la Finanţe, oficialii CNVM au răspuns că Ministerul de Finanţe este instituţia care poate face public acest proiect. Prevederile din proiectul de act normativ au o miză ridicată pentru că vizează transformarea RASDAQ, piaţă pe care se tranzacţionează peste o mie de companii cu o capitalizare de 9 mld. lei, într-un sistem alternativ de tranzacţionare. Mai mult, acest proiect a dezbinat piaţa de capital în două: Bursa de Valori Bucureşti şi CNVM într-o ta­bă­ră şi investitorii, prin Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital, care se tem că viitoarea lege le va reduce din drepturi.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cnvm,
BURSA,
RASDAQ,
ATS
/actualitate/desfiintarea-rasdaq-tinuta-la-secret-de-finante-si-cnvm-10638446
10638446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.