Descoperirea unui profesor de origine română. Cât costă de fapt o piatră folosită pe post de opritor pentru uşă

Postat la 05 octombrie 2018 181 afişări

Un bărbat din Michigan ţinea în curte o avere fără să ştie de ea. Acesta avea în faţa casei un bolovan vechi de peste 30 de ani, pe care îl folosea pe post de orpitor pentru uşa de la intrare.

Descoperirea unui profesor de origine română. Cât costă de fapt o piatră folosită pe post de opritor pentru uşă

Bolovanul de 9 kilograme s-a dovedit a fi un meteorit extrem de valoros. Potrivit Monei Sirbescu, profesor roman de geologie la Universitatea din Michigan, meteoritul valorează în jur de 100.000 de dolari.

Mona Sirbescu a declarat pentru CNN că de-a lungul carierei sale a analizat numeroase pietre, aduse la institutul din Michigan de către diferite persoane, însă niciuna valoroasă.

“Timp de 18 ani am analizat numeroşi bolovani, însă de fiecare dată răspunsul a fost acelaşi: nici vorbă de vreun meteorit. Nu şi de această dată”, a declarat profesorul roman.

După o serie de teste, profesorul a stabilit ca piatra este un meteorit format din 88,5% fier şi 11,5% nichel. Mona Sirbescu a precizat pentru CNN că nu este vorba despre un meteorit oarecare. Lucru confirmat şi de către cercetătorii din Washington, notează CNN. 

Meteoritul de 9 kilograme valorează 100.000 de dolari, fiind pe locul şase în topul celor mai mari meteoriţi căzuţi pe teritoriul Michiganului.

“Este cel mai valoros meteorit pe care l-am ţinut în mână, în întreaga mea carieră de geolog”, a precizat profesorul.

Meteoritul a ajuns pe Pământ în jurul anului 1930. Proprietarul l-a găsit în 1988, în curtea fermei pe care a cumpărat-o. Cel de la care a cumpărat proprietatea i-a spus că atunci când a lovit pământul, s-a auzit un zgomot puternic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.