România, ţara cu CELE MAI PERICULOASE condiţii de muncă din UE. Suntem în TOPUL NEGRU al accidentelor de muncă mortale

Postat la 04 octombrie 2018 48 afişări

Costurile accidentelor de muncă în România depăşesc suma de 100 de milioane de euro, dacă se iau în calcul tratamentele, medicaţia, intervenţiile chirurgicale sau întârzierile de producţie, arată un studiu transmis miercuri de Eurofin. Raportat la statistica Eurostat, studiul arată că în 2016, România s-a aflat în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente de muncă mortale, de peste 3 ori mai mare decât media UE.

România, ţara cu CELE MAI PERICULOASE condiţii de muncă din UE. Suntem în TOPUL NEGRU al accidentelor de muncă mortale

”Cred că este momentul ca statul român să vină cu soluţii concrete pentru încurajarea politicilor active în Sănătatea şi Securitatea Muncii (SSM) deoarece suntem, încă, departe de o cultură a protecţiei angajatului, realitate confirmată de cifre. Legislaţia pune accent în acest moment mai mult pe producţia de hârtii şi mai puţin pe acţiuni consistente de prevenţie. Pentru o frmă cu 2-3 angajaţi, completarea fişelor nu este o problemă relevantă, dar pentru angajatorii care au 5.000 de angajaţi, devine o problemă reală”, apreciază consultanţii Eurofin.

Impactul financiar minim asupra economiei din cauza accidentelor de muncă este de 11,5 milioane de euro (52 de milioane de lei), care se multiplică de 9 ori, dacă în calcul intră tratamentul medical, întârzierile de producţie sau recrutarea şi formarea de salariaţi noi, arată studiul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.