Descoperire uimitoare pe plaja de la Vadu. „Un exemplar poate ajunge până la 200 - 300, chiar şi 500 de kilograme!"

Postat la 07 septembrie 2016 4995 afişări

Descoperire uimitoare pe plaja de la Vadu. „Un exemplar poate ajunge până la 200 - 300, chiar şi 500 de kilograme!"

Descoperire surprinzătoare pe plaja de la Vadu! Păcălită de curenţii şi apele calde ale Mării Negre a urcat spre nord, însă biologia ei nu corespunde acestei zone, are nevoie de un fund pietros, un fund unde se poate hrăni, să fie crustacee, să fie moluşte”, a declarat Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Potrivit acestuia, specia din care face parte are ca zonă nativă cea mai apropiată insula Zakintos din Grecia, unde este o rezervaţie în care se reproduce.

„Un exemplar poate ajunge până la 200 - 300, chiar şi 500 de kilograme şi până la doi metri în diametru. Înoată chiar cu 40 de kilometri la oră, câteva zeci de mile marine şi care, când ajunge la dimensiuni mari, părăseşte şi Mediterana, mergând în Atlantic, ajungând în zona Mării Sargaselor", a afirmat directorul Complexului Muzeal.

Află aici care este creatura pe care oamenii au găsit-o pe plaja de la Vadu

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plaja,
gasire,
complex,
director,
ape,
descoperire,
natura,
grecia,
insula,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.