Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că „Guvernul a crescut pe furiş pensiile speciale din MAI”: „Predoiu s-a gândit să ceară banii aceia chiar în perioada când prim-ministrul Ciolacul (PSD) ne vorbea de necesitatea creşterii taxelor şi ne promitea că de data asta va tăia cheltuielile”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 octombrie 2023 50 afişări

.

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că „Guvernul a crescut pe furiş pensiile speciale din MAI”: „Predoiu s-a gândit să ceară banii aceia chiar în perioada când prim-ministrul Ciolacul (PSD) ne vorbea de necesitatea creşterii taxelor şi ne promitea că de data asta va tăia cheltuielile”

„Guvernul a crescut pe furiş pensiile speciale din MAI. Pe 21 septembrie 2023 domnul Ciolacu a dat dintr-un foc 73% din fondul de rezervă al guvernului pentru pensiile speciale de la MAI. Atât de mult vrea domnul Ciolacu să desfiinţeze pensiile speciale. Este hotărârea de guvern numărul 869/2023. Suma e considerabilă, 500 de milioane de lei dintr-un fond de rezervă care era de 686 de milioane de lei. Adică 73% din fondul de rezervă al guvernului s-a dus direct pe pensii speciale. Am pus ataşat pozele cu hotărârea de guvern şi nota de fundamentare.

Pretextul a fost că, citez: <Având în vedere evoluţia execuţiei bugetare pe anul 2023, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se constată necesitatea asigurării fondurilor pentru achitarea unor obligaţii de plată a căror amânare ar conduce la afectarea drepturilor pentru anumite categorii de beneficiari>. <Asistenţă socială> de la MAI, adică pensiile speciale. Ghiciţi care sunt acele <anumite categorii de beneficiari>? De fapt nu mai trebuie să ghiciţi, îi ştiţi deja. Sunt aceiaşi care cumulează pensia la 45 de ani cu salariul la stat, unde se reangajează imediat după ce <ies la pensie>”, scrie pe Facebook deputatul USR Claudiu Năsui.

El afirmă că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, „s-a gândit să ceară banii aceia chiar în perioada când prim-ministrul Ciolacul (PSD) ne vorbea de necesitatea creşterii taxelor şi ne promitea că de data asta va tăia cheltuielile”.

„Fix în timpul ăsta tot el semna hotărârea de guvern pentru creşterea bugetului la pensii speciale. Ministrul finanţelor, domnul Boloş (tot PNL), care se vaită că nu doarme noaptea de grija bugetului, nu a avut insomnii la această HG. A semnat fără probleme. Pentru pensii speciale cumva se găsesc mereu bani. Trăim în statul specialilor. Unii sunt speciali, alţii sunt contribuabili. Să tot plătim taxe pentru ei”, încheie Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
predoiu,
ciolacu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.