Deputat USR: PSD susţine la Dunărea Maritimă un troll care transmite mesajele propagandei ruseşti

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 aprilie 2022 109 afişări

PSD susţine în CA la Porturile Dunării Maritime un „troll (...) care transmite mesajele propagandei ruseşti şi amplifică acuzaţiile la adresa României”, afirmă Bogdan Rodeanu, după ce Picu Apostol Roman a afirmat că în Europa se angajează mercenari cu 1000 de euro pe zi pentru a lupta în Ucraina.

Deputat USR: PSD susţine la Dunărea Maritimă un troll care transmite mesajele propagandei ruseşti

„Troll susţinut de PSD în Consiliul de Administraţie al unei companii de interes naţional pentrru România, NATO şi UE. Este vorba de Picu Apostol Roman, afirmat în faţa PSD Galaţi, prin voturile aduse, pe plan local, preponderent, voturi de la persoane vârstnice şi români din categorii vulnerabile.

Este vorba despre o persoană care continuă să afirme că gropile comune, devenite morminte pentru mii de victime ucrainene, au fost săpate de <oamenii lui Zelenski>. Cu un discurs manipulator şi promotor al teoriilor conspiraţioniste combătea, în urmă cu ceva timp, cu multă convingere, eforturile autorităţilor de gestionare a pandemiei Covid. Având un profil politic de lider AUR, a fost recompensat de PSD şi cu un post în Consiliul de Administraţie, la Administraţia Porturilor Dunării Maritime. Într-o luare de poziţie publică, acest angajat al Statului Român, dar şi membru CA în cadrul unei subordonate critice din cadrul Ministerului Transporturilor, nu numai că transmite, mai departe, mesajele propagandei ruseşti, dar încurajează şi amplifică acuzaţiile la adresa României, formulate ieri (luni - n.r.), de către reprezentantul Ministerului Apărării din Federaţia Rusă, generalul-maior Igor Konaşenkov”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

Rodeanu precizează că Picu Apostol Roman „promovează, cu nonşalanţă, declaraţii personale aberante care contravin interesului naţional şi contrazic flagrant poziţia oficială a României”.

„Mai pe scurt, dumnealui întăreşte cuvintele propagandei ruse, în sensul în care România permite unor <românaşi nebuni cu ceva sânge de criminal în ei> să se angajeze ca mercenari pentru a lupta în Ucraina, pentru sume de 1000 de euro pe zi. Fără tăgadă, domnule ministru, astfel de mesaje şi poziţionări publice ale unor numiţi politici în companiile Statului Român denotă clar afinităţi care nu au legătură cu interesul naţional ci, mai degrabă, cu acreditarea unor mesaje anti româneşti din partea Federaţiei Ruse.Vă întreb sincer: Sunteţi de acord ca un astfel de personaj politic, cu o expunere publică către societate, să aibă acces la informaţii despre situaţia porturilor maritime ale Dunării? Aveţi încredere în astfel de oameni pe care i-aţi numit în Consiliul de Administraţie la Administraţia Porturilor Dunării Maritime? Lăsaţi astfel de portavoci ruseşti să controleze aspecte şi să ia decizii în contextul de administraţie portuară pe singurul sector maritim din Europa al Dunării? Să aibă acces la informaţii critice pe construcţie infrastructură portuară - mobilitate militară?”, adaugă deputatul USR.

Rodeanu îi adresează întrebări şi liderului PSD, Marcel Ciolacu.

„Sunteţi al 3-lea om în Stat. Puteţi tolera aşa ceva din partea unora pe care îi susţineţi politic? Puteţi tolera afronturi incredibile la adresa Parteneriatelor Strategice ale României din partea unui susţinut de către PSD pe funcţii nemeritate? Putem, oare, să arătăm că nu tolerăm astfel de abominaţii de susţinere necondiţionată a mesajelor ruseşti şi de susţinere a acuzaţiilor nefondate la adresa României? Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PSD România, Marcel Ciolacu, Domnule Ministru al Transporturilor, din partea PSD, Sorin Grindeanu, Vă solicit cu celeritate demiterea lui Picu Roman din poziţia de membru CA al APDM, un individ care beneficiază, până la acest moment, de susţinerea dumneavoastră. Vă înaintez această solicitare alături de mulţi alţi români care condamnă, cu fermitate, agresiunea şi ororile comise de Rusia împotriva Ucrainei. Împotriva suveranităţii şi democraţiei unui stat European”, conchide Rodeanu.

Reacţia deputatului USR vine după ce Picu Apostol Roman, membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al APDM, a scris marţi pe Facebook că în toate ţările Europei funcţionează „un fel de AJOFM pentru angajarea de mercenari”.

„Da, aţi înţeles bine, nebuni cu ceva sânge de criminal în ei se angajează cu 1000 de euro pe zi pentru a pleca să lupte în Ucraina. Se pare că avem şi românaşi de acest fel, fapt ce dăunează grav securităţii României. Nu este normal ca pentru câştigul unor asfel de cretini, să ne trezim şi noi că suntem ţară agresoare. De ce se permite aşa ceva? Se întâmplă exact ca în filmele cu Rambo unde vedeai cum mercenarii americani se băteau cu mercenarii ruşi, în Afganistan de exemplu. Păi e frumos aşa, domnule Zelenski? Mercenarii plătiţi cu ziua sunt carne de tun iar ucrainenii dvs se ocupă cu crime asupra cetăţenilor ruşi prin organizarea acelor echipe ale morţii? Dacă ar fi un tribunal al genocidului, Zelinski ar trebui judecat primul şi am convingerea că aşa se va întâmpla dacă dispare familia Biden care îl protejează”, notează Picu Apostol Roman, fost viceprimar al municipiului Galaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rodeanu,
grindeanu,
ciolacu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.