Deputat: Pensiile speciale nu se elimină, se cosmetizează

Autor: Laura Buciu Postat la 21 decembrie 2022 60 afişări

Proiectul privind pensiile speciale nu le elimină, ci le cosmetizează, fiind atinse cam 10% din pensiile speciale din prezent, spune deputatul USR Cristina Prună.

Deputat: Pensiile speciale nu se elimină, se cosmetizează

Guvernul nu vrea să elimine pensiile speciale, ci să le salveze, spune la RFI deputata USR Cristina Prună, care critică draftul de proiect al Executivului şi spune că sunt atinse cam 10% din pensiile speciale care există în

prezent.

„M-am uitat şi eu pe draftul acela de lege. Din păcate, nu este vorba de o lege care să elimine pensiile speciale, ci o lege de salvare a pensiilor speciale, de păstrare şi cosmetizare a lor. Pe formă, există nişte îngrijorări, pentru că noi am spus întotdeauna că această abordare în eliminarea pensiilor speciale trebuie să se facă într-un pachet legislativ, nu să existe o singură lege, pentru că am mai văzut că ea riscă să pice la CCR, dacă este atacată, iar ei au venit în continuare cu o singură lege. Şi apoi, în ceea ce priveşte normele de implementare, nu există termene, să vedem şi noi când ar putea să fie implementată această lege, prin norme”, spune Cristina Prună.

În opinia sa, „toate pensiile speciale trebuie puse pe baze contributive”, dar exact acest lucru nu se regăseşte în proiectul legislativ care a apărut în spaţiul public.

„Aunt atinse cam 10% din pensiile speciale care există în prezent. Nu se menţionează nimic despre pensiile primarilor, despre pensiile parlamentarilor, contributivitatea până la urmă nu există, doar se cosmetizează un pic, se modifică anumite formule de calcul pentru magistraţi, dar în continuare există acel stimulent să-ţi măreşti pensia, chiar dacă nu se mai iau în considerare ultimele luni ale salariului în plată, se face o medie a 12 luni care pot fi alese”, mai spune parlamentarul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
eliminare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.