Demisie neaşteptată: Guvernatorul băncii centrale din India a demisionat după mai multe dispute cu guvernul

Postat la 10 decembrie 2018 43 afişări

Guvernatorul băncii centrale din India a demisionat în mod neaşteptat după mai multe dispute publice cu guvernul ţării, perturbând pieţele şi iscând controverse cu privire la gradul de independenţă al instituţiei faţă de polticile guvernului, potrivit Bloomberg.

Demisie neaşteptată: Guvernatorul băncii centrale din India a demisionat după mai multe dispute cu guvernul

Urjit Patel a demisionat, citând „motive personale”, înaintea şedinţei băncii de vineri, în cadrul căreia reprezentanţii guvernului ar urma să facă presiuni asupre Rezervei Federale din India pentru a determina instituţia să transfere o parte din excesul de capital către stat.

 

Premierul Narendra Modi se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor, iar administraţia sa a pus constant presiune pe banca centrală, cerându-i acesteia să încurajeze creditarea.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
demisie,
guvern,
banca centrala,
dispute

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.