Deloitte: Salariul minim brut din România depăşeşte media ECE şi are cea mai ridicată rată de taxare

Postat la 12 noiembrie 2018 156 afişări

Salariul minim brut din România, de 2.080 de lei, începând cu decembrie 2018, depăşeşte media regiunii Europei Centrale şi de Est (ECE) şi are cea mai ridicată rată efectivă de taxare dintre statele din regiune, de 41,5%, arată o analiză Deloitte România, transmisă luni.

Deloitte: Salariul minim brut din România depăşeşte media ECE şi are cea mai ridicată rată de taxare

Analiza Deloitte România, realizată pe baza calculelor furnizate de firmele membre din reţeaua Deloitte, include România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Estonia, Lituania şi Letonia.

„Ca urmare a transferului contribuţiilor de asigurări sociale în sarcina angajatului şi a majorărilor salariului minim brut, inclusiv cea anunţată pentru 1 decembrie 2018, România a ajuns să depăşească media salariului minim brut din regiune, de 421 de euro, surclasând cinci state. În schimb, celelalte 10 ţări au rate de taxare efective mai reduse, media fiind de 21%, faţă de 41,5% în România”, declară Raluca Bontaş, Partener al Servicii dedicate angajatorilor globali din cadrul Deloitte România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
deloitte,
europa centrala si de est

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.