Declaraţie şocantă a unui primar din Germania: ”Prefer să dubleze numărul imigranţilor sirienilor, cu condiţia ca românii să plece”

Postat la 11 septembrie 2017 4115 afişări

Primarul oraşului Duisburg din Germania s-a săturat de conflictele zilnice şi de rata crescută a şomajului. Edilul spune că vinovaţi de acest lucru sunt românii şi bulgarii. Primarul ar prefera chiar să dubleze numărul sirienilor, cu condiţia ca românii şi bulgarii să plece.

Declaraţie şocantă a unui primar din Germania: ”Prefer să dubleze numărul imigranţilor sirienilor, cu condiţia ca românii să plece”

Sören Link a vorbit despre problemele cu care se confruntă oraşul său, într-un interviu pentru o publicaţie germană.

”Est-europenii nu vin toţi la Duisburg ca să muncească”, a precizat primarul, potrivit stiripesurse.ro.

Link a mai declarat că Duisburg este un oraş cu o rată de şomaj de peste 12% şi că românii şi bulgarii s-ar duce ”în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească, potrivit ziarulromanesc.de.

În schimb, ei ”vin la Duisburg datorită condiţiilor favorabile de locuit şi a infrastructurii bune”, a spus primarul într-un interviu acordat portalului de ştiri Der Westen.

Link s-a arătat contrar prezenţei est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferinţe privind refugiaţii, a spus: ”Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aş putea trimite de aici câţiva est-europeni”.

Apoi politicianul şi-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte şi că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete şi a spus în interviu că la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declaraţiile legate de sirieni şi est-europeni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.