Declaraţie şoc de la ministrul sănătăţii după explozia de cazuri. ”Am ajuns ciuma Europei”

Autor: Otilia Serescu Postat la 22 iulie 2020 533 afişări

Declaraţie şoc de la ministrul sănătăţii după explozia de cazuri. ”Am ajuns ciuma Europei”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, miercuri, că România a ajuns „ciuma Europei” din cauză că românii nu au respectat regulile sau au instigat la nerespectarea lor. Totuşi, el a afirmat că „nu avem perspectiva unei noi stări de urgenţă”.

„În acest moment, nu avem perspectiva unei stări de urgenţă, dar starea de alertă se va menţine atâta timp cât vom reuşi să gestionăm să mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aş putrea gândi cam când ar trebui să vină o stare de urgenţă, m-aş gândi cum am putea face ca toţi dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă.Atâta timp cât avem acele curente negaţioniste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni prin care am trecut împreună şi toată lumea a respectat nişte reguli, este destul de greu. Rămâne ca noi, la nivelul nostru, la Ministerul Sănătăţii, dumneavoastră ca media, să aducem în imagine ce se întâmplă şi care este această faţă adevărată a infecţiei cu coronavirus. Trăim un moment dificil, dar dacă am fi numai noi am spune că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa şi în toată lumea nu avem cum să mai fim subiectivi. Am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli”, a spus Nelu Tătaru, într-o declaraţie de presă, susţinută după ce a vizitat Spitalul din Mureş.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că sistemul medical gestionează în acest moment situaţia, „chiar dacă mai transferăm un pacient de la o Terapie Intensivă suprapopulată la altă Terapie Intensivă”.

Miercuri, în România, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid19,
tătaru,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.