Declarat mort în urmă cu 19 ani, unui bărbat nu i s-a redat identitatea. Complicaţiile birocratice ale unui caz aproape ireal

Postat la 20 octombrie 2018 54 afişări

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, declarat mort în urmă cu 19 ani, trăieşte şi este internat la Institutul de Psihiatrie Socola, totul fiind scos la iveală de reprezentanţii unităţii medicale, atunci când au încercat să clarifice situaţia bolnavului, pentru a deconta cheltuielile de întreţinere.

Declarat mort în urmă cu 19 ani, unui bărbat nu i s-a redat identitatea. Complicaţiile birocratice ale unui caz aproape ireal

Gălăţeanul, care are probleme psihice, a fost declarat mort în urmă cu 19 ani, după ce poliţiştii din Ilfov au descoperit un bărbat mort în urma unui accident de tren. După mai multe verificări, anchetatorii ilfoveni au stabilit că trupul celui lovit de tren aparţine unui gălăţean cu probleme psihice dispărut de acasă de câteva luni.

Mai mult, cadavrul a fost predat familiei care l-a înmormântat creştineşte, iar Starea Civilă Galaţi a întocmit un act de deces în baza documentelor prezentate de Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei.

La sfârşitul anului 2000, reprezentanţii Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi au început să facă demersuri pentru realizarea unui buletin pentru unul dintre pacienţii unităţii şi astfel ei au aflat că bărbatul pe care îl găzduiau de ani de zile era, de fapt, bărbatul lovit de tren în Ilfov şi declarat mort la Galaţi.

Pentru a rezolva problema şi pentru a-i reda identitatea bărbatului, cei de la Socola au deschis mai multe acţiuni în instanţă, dar procesele s-au prelungit până în anul 2016, când Institutul de Psihiatrie din Iaşi a obţinut o decizie defintivă, iar de atunci se aşteaptă documentele de la Starea Civilă Galaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbat,
deces,
declaratii,
identitate,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.