Decizie surpriza: IKEA vinde mai mult de jumatate din magazinele pe care le detine in Europa

Postat la 18 mai 2016 562 afişări

IKEA intentioneaza sa obtina 900 milioane de euro (un miliard de dolari) in urma vanzarii in Europa a unor parcuri de retail care gazduiesc magazinele companiei suedeze, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, scrie Agerpres.

Decizie surpriza: IKEA vinde mai mult de jumatate din magazinele pe care le detine in Europa

 IKEA, cel mai mare distribuitor mondial de mobila, a angajat compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pentru vanzarea activelor, sustin sursele citate.

Josefin Thorell, purtator de cuvant al IKEA, a confirmat ca firma intentioneaza sa vanda in Europa 27 de parcuri de retail, dar nu a vrut sa precizeze valoarea estimata a tranzactiei.

In Germania se gasesc 12 dintre parcurile de retail ce urmeaza sa fie vandute, restul fiind in Cehia, Polonia, Suedia, Franta, Finlanda si Elvetia, a precizat Josefin Thorell.

Dupa finalizarea tranzactiei, IKEA va mai avea in Europa 25 de parcuri de retail. Purtatorul de cuvant al Cushman & Wakefield a refuzat sa comenteze informatia.

Cumparatorii investesc masiv in centrele comerciale din Europa, pentru a beneficia de redresarea regiunii si majorarea valorii proprietatilor imobiliare. Anul trecut s-au vandut centre comerciale in valoare de aproximativ 69 miliarde de euro, cu 31% mai mult decat in 2014, conform datelor CBRE Group Inc.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizie-surpriza-ikea-vinde-mai-mult-de-jumatate-din-magazinele-pe-care-le-detine-in-europa-15339602
15339602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.