Decizie istorică în China. Niciodată nu s-a mai întâmplat asta

Postat la 31 ianuarie 2023 974 afişări

Decizie istorică în China. Niciodată nu s-a mai întâmplat asta

Decizia radicală a Chinei pentru a opri declinul demografic. Cuplurile necăsătorite pot avea oricâţi copii doresc

Cuplurile din provincia Sichuan pot avea oricâţi copii doresc, chiar dacă nu sunt căsătorite. 

În plus, Guvernul oferă scutiri de taxe şi o mai bună asistenţă medicală pentru mame. Măsura e menită să oprească declinul demografic.

În 2022, populaţia Chinei a scăzut pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Decenii întregi, în ţara asiatică s-a aplicat regula „copilului unic”. Cei care o încălcau erau amendaţi.

În China nu este interzis explicit să ai copii în afara căsătoriei, dar dovada încheierii acesteia era necesară pentru a beneficia gratuit de asistenţa medicală, de exemplu. Ori de ajutor financiar în timpul concediului de maternitate.

Autorităţile sunt îngrijorate că numărul persoanelor active în câmpul muncii scade accelerat în comparaţie cu cel al chinezilor care trăiesc din pensii, ori din ajutoare de stat.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
decizie,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.