DECIZIE ISTORICĂ: Femeile vor avea voie să conducă autovehicule în Arabia Saudită

Postat la 27 septembrie 2017 216 afişări

Regele Salman bin Abdulaziz a emis, marţi, un decret care le va permite femeilor să deţină permise de conducere auto în Arabia Saudită, relatează cotidiantul The New York Times şi postul BBC.

DECIZIE ISTORICĂ: Femeile vor avea voie să conducă autovehicule în Arabia Saudită

Decretul, care va intra în vigoare în iunie 2018, pune capăt unor măsuri care erau considerate de critici drept discriminatorii la adresa femeilor.

În Arabia Saudită, o monarhie musulmană în care este aplicată Legea islamică (Sharia), femeile nu au dreptul de a conduce autovehicule. Clericii musulmani au oferit o serie de argumente în acest sens, afirmând, printre altele, că este inadecvat pentru o femeie să conducă o maşină, că bărbaţii nu vor şti ce atitudine să aibă faţă de şoferiţe şi că acordarea de permise de conducere auto femeilor ar încuraja promiscuitatea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.