Decizie incredibilă luată de preşedintele unei ţări asiatice. Acesta interzice total hainele şi filmele străine. Cine este prins cu aşa ceva va fi condamnat la moarte

Postat la 07 iunie 2021 132 afişări

Decizie incredibilă luată de preşedintele unei ţări asiatice. Acesta interzice total hainele şi filmele străine. Cine este prins cu aşa ceva va fi condamnat la moarte

Noul „război” din Coreea de Nord. De ce a introdus Kim Jong-Un o nouă lege împotriva filmelor şi hainelor străine

Coreea de Nord a introdus recent o nouă lege care îşi propune să pună capăt oricărei forme de influenţă străină.

Vizionarea de filme străine, purtarea de haine occidentale şi chiar folosirea argoului, pedepsite cu moartea. Noua lege se poziţionează a fi împotriva a ceea ce regimul din Coreea de Nord numeşte „gândire reacţionară”.

Coreea de Nord a introdus recent o nouă lege care îşi propune să pună capăt oricărei forme de influenţă străină. Astfel, potrivit noii legi, va fi pedepsită orice persoană care se uită la filme străine, poartă haine străine sau chiar foloseşte argou. Totuşi, de ce?

Yoon Mi-so a declarat, pentru BBC, că atunci când avea 11 ani a văzut pentru prima dată un bărbat executat pentru că a vizionat un film din Coreea de Sud. Întregul cartier a fost obligat să privească execuţia.

„Dacă nu te uitai, se considera trădare”, a spus aceasta, pentru BBC, din casa ei din Seul.

Autorităţile din Coreea de Nord se asigurau că toată lumea ştia că pedeapsa pentru vizionarea unor astfel de înregistrări era moartea.

„Am o amintire puternică a bărbatului care a fost legat la ochi. Încă pot să îi văd lacrimile cum i se scurgeau pe obraji. A fost traumatizant pentru mine.”, a spus Yoon Mi-so.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
filme,
haine,
interzicere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.