Decizie forţată de COVID-19: McDonald`s închide toate cele 1.270 de restaurante din Marea Britanie, la scurt timp după ce a trecut doar la livrări şi drive thru

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 martie 2020 226 afişări

Decizie forţată de COVID-19: McDonald`s închide toate cele 1.270 de restaurante din Marea Britanie, la scurt timp după ce a trecut doar la livrări şi drive thru

Gigantul McDonald`s închide toate cele 1.270 de restaurante din Marea Britanie, pe fondul temerilor legate de răspândirea pandemiei, la scurt timp după ce lanţul de restaurante de tip fast-food a trecut doar la livrări şi drive thru, potrivit BBC.

Compania susţine că a luat această decizie pentru a proteja angajaţii şi clienţii.

Vineri, premierul britanic Boris Johnson a spus că restaurantele şi cafenelele trebuie să se închidă, dar a exclus din ordin restaurantele care livrează clienţilor.  

McDonald`s are circa 135.000 de angajaţi în Marea Britanie, iar compania a anunţat că cei angajaţi în mod direct vor primi salarii întregi pentru orele lucrate până pa data de 5 aprilie.

Până atunci, lanţul de restaurante de tip fast-food se aşteaptă ca pachetul de ajutor financiar al guvernului să intre în vigoare – întrucât acesta garantează 80% din salariile angajaţilor.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC că se aşteaptă ca francizaţii McDonald`s – care îşi pot decide propriile politici de salarizare – să le urmeze exemplul.

„În ultimele 24 de ore a devenit clar că menţinerea distanţării sociale în timp ce operăm serviciul de livrare şi cel de Drive Thru este foarte dificilă, ceea ce ne-a determinat să decidem închiderea tuturor restaurantelor din Marea Britanie şi din Irlanda începând cu data de luni, 23 martie, ora 7 seara”, a anunţat Paul Pomroy, şeful McDonald`s în Marea Britanie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.