DECIZIE FERMĂ anunţată de UE. Sute de mii de ROMÂNI sunt vizaţi de MĂSURA NENEGOCIABILĂ care dă peste cap toate calculele de până acum

Postat la 25 iulie 2017 675 afişări

Echipele de negociatori ai Uniunii Europene şi Marii Britanii nu au ajuns la o poziţie comună decât în cazul a 22 dintre cele 44 de probleme aflate în dezbatere în dosarul Brexit, potrivit unui document de lucru, citat de The Guardian. Multe dintre punctele nevralgice se referă la drepturile cetăţenilor din statele membre, care se află în Regatul Unit. În Marea Britanie, cu peste 230.000 de persoane, românii sunt a treia comunitate, ca naţionalitate, după polonezi (916.000) şi irlandezi (322.000).

DECIZIE FERMĂ anunţată de UE. Sute de mii de ROMÂNI sunt vizaţi de MĂSURA NENEGOCIABILĂ care dă peste cap toate calculele de până acum

14 dintre aceste teme de discuţie se lovesc de o neînţelegere totală între cele două tabere, părerile lor fiind total opuse în ceea ce priveşte respectivele probleme. Opt dintre teme necesită clarificări suplimentare şi arată că s-ar putea bucura de un consens.

Totuşi, cele 14 teme de discuţie la care tabăra UE şi tabăra Brexit nu s-au înţeles sunt probleme destul de importante şi care necesită rezolvare pentru a se putea ajunge la o despărţire paşnică. 

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.