Decizie: Amazon va plăti 25 de milioane de dolari pentru că a încălcat viaţa privată a copiilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 iunie 2023 54 afişări

Decizie: Amazon va plăti 25 de milioane de dolari pentru că a încălcat viaţa privată a copiilor

Compania Amazon trebuie să plătească 25 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile potrivit cărora a încălcat confidenţialitatea copiilor cu asistentul vocal Alexa. Şi unitatea Ring a companiei, care asigură sisteme inteligente pentru uşi, va plăti despăgubiri de milioane, potrivit BBC.

Compania Amazon a fost de acord să plătească suma de 25 de milioane de dolari Comisiei Federale a Comerţului din SUA (FTC) după ce a fost acuzată că nu a şters înregistrările Alexa la cererea părinţilor. Conform reclamaţiei care a dus la o anchetă, Amazon „i-a asigurat în mod prompt şi în mod repetat pe utilizatorii săi, inclusiv pe părinţi, că pot şterge înregistrările vocale colectate” de sistem.

Totuşi, compania nu a făcut acest lucru, păstrând datele şi folosindu-le ilegal pentru a ajuta la îmbunătăţirea algoritmului Alexa, a declarat Samuel Levine, directorul Biroului pentru Protecţia Consumatorilor din FTC. Compania „a sacrificat confidenţialitatea pentru profituri”, a adăugat el.

În mod asemănător, compania Ring, pe care Amazon a cumpărat-o în 2018, a permis „angajaţilor şi contractorilor” să urmărească înregistrări ale spaţiilor private ale clienţilor. Astfel, au putut fi vizualizate şi descărcate „datele video sensibile ale clienţilor în scopuri proprii”, a spus organismul. Potrivit reclamaţiei, un angajat a văzut mii de înregistrări video aparţinând utilizatorilor de sex feminin ai camerelor Ring care „supravegheau spaţii intime în casele lor, cum ar fi băile sau dormitoarele". Ring va plăti o despăgubire de 5,8 milioane de dolari.

Compania Amazon a respins acuzaţiile însă va plăti despăgubirile şi s-a angajat să îmbunătăţească sistemele care ţin de securitatea clienţilor săi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
despăgubire,
amazon,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.