Decizia SURPRIZĂ a operatorilor low-cost de zbor care intră în vigoare astăzi. Pentru ce vor trebui să plătească în plus pasagerii Ryanair sau Wizz Air

Autor: Ioana Matei Postat la 01 noiembrie 2018 6205 afişări

Decizia SURPRIZĂ a operatorilor low-cost de zbor care intră în vigoare astăzi. Pentru ce vor trebui să plătească în plus pasagerii Ryanair sau Wizz Air

De astăzi intră în vigoare politicile controversate ale operatorilor low-cost Ryanair şi Wizz Air în legătură cu taxarea bagajelor de mână.

Astfel, Ryanair reduce dimensiunea bagajului de mână gratuit permis în cabină cu două treimi. De astăzi, doar cei care au plătit în plus pentru îmbarcare prioritară pot să aducă cu ei două bagaje gratuite în cabină, precum şi cei care au plătit suplimentar pentru un al doilea bagaj.

Cei care au plătit tariful de bază pot aduce în cabina avionului doar un bagaj de mână - care nu este mai mare decât o geantă de laptop.

Cei care vor să aducă bagaje mai mari trebuie să plătească astfel în jur de 40 de lei atunci când fac rezervarea sau circa 50 de lei, dacă iau decizia bagajelor suplimentare cu până la 40 de minute înainte de îmbarcare.

Cei care au plătit pentru Priority Boarding au posibilitatea să aducă un bagaj suplimentar care costă 30 de lei la momentul rezervării sau în jur de 40 de lei dacă acesta este adăugat după rezervare. Ryanair permite însă doar pentru 95 de clienţi să achiziţioneze opţiunea de îmbarcare prioritară.

Bagajul de mână mai mare trebuie depus pentru depozitarea în cală, potrivit dailystar.

Bagajul mic nu trebuie să depăşească dimensiunile de 40cm X 20cm X 25cm. Cel de al doilea bagaj nu trebuie să aibă mai mult de 10 kg şi nu trebuie să fie mai mare de 55 cm X 40 cm X 20 cm. Bagajele mai mari vor fi taxate la îmbarcare cu 125 de lei.

Noua politica în ceea ce priveşte bagajele la Wizz Air este asemănănătoare Ryanair, dar preţurile şi dimensiunile bagajelor sunt diferite. Clienţii care nu beneficiază de îmbarcare prioritară pot să ia cu ei un bagaj de mici dimensiuni în cabină gratuit care să cântărească până în 10 kg şi să fie mai mic de 55m X 40cm X 23cm; precum şi un bagaj mai mic de până la 40cm X 30cm X 20cm.

Orice bagaj mai mare de atât trebuie să fie depozitat la cală, dar acest lucru nu va fi gratuit - dacă bagajul va cântări mai puţin de 10 kg, acest lucru va costa cel puţin 30 de lei (mai mult în vârf de sezon).

Clienţii care au plătit cel puţin 20 de lei pentru Wizz Priority nu vor vedea nicio schimbare. Wizz Priority costă între 20 de lei şi 65 de lei dacă opţiunea este adăugată rezervării făcute online sau la telefon sau în jur de 110 lei la aeroport.

Depozitarea bagajului fără opţiunea de priority boarding costă între 30 şi circa 55 de lei.

Reprezentanţii Ryanair au declarat pentru publicaţia britanică Dailystar că schimbă politica de bagaje pentru a grăbi procesul de îmbarcare. ”Noua politică va grăbi procesul de îmbarcare şi va reduce din întârzierile de zboruri. 60% dintre clienţi nu vor fi afectaţi de aceste schimbări şi ne aşteptăm ca ceilalţi 40% să aleagă fie opţiunea de priority boarding, fie să aleagă călătoriile cu bagajul de mână mică, aşa cum se întâmplă de altfel cu circa 30% dintre pasagerii de astăzi.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cost,
decizie,
intrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.