Bursa de la Bucureşti, locul doi în Europa în primele nouă luni; piaţa IPO este liniştită

Postat la 01 noiembrie 2018 44 afişări

La nivel european, principalul indice al Bursei de la Bucureşti, BET, se află pe locul al doilea (8,5%) pe primele nouă luni ale anului în topul creşterilor indicilor principali ale burselor din Uniunea Europeană, top condus de indicele CYMAIN al pieţei bursiere din Cipru, cu 10,1%.

Bursa de la Bucureşti, locul doi în Europa în primele nouă luni; piaţa IPO este liniştită

„Dacă ne uităm la cifre, piaţa de capital locală arată bine, dar are în continuare o lichiditate redusă şi are nevoie ca un număr constant de IPO-uri să fie anunţate. Acest lucru ar întări poziţia pieţei locale şi ar demonstra investitorilor şi antreprenorilor că bursa reprezintă o alternativă viabilă pentru dezvoltarea afacerilor”, spune Ileana Guţu, Senior Manager, Servicii de evaluare şi analiză economică, PwC România. Ileana Guţu adaugă că primele nouă luni ale acestui an au adus un avans de 17,5% pentru indicele BET-TR, care a înregistrat valori record în luna august şi a ajuns la cel mai mare nivel de când a fost lansat, în 2014.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.