Decizia lui Donald Trump care a împins cuplurile din SUA aflate în prag de divorţ să finalizeze procedurile până la sfârşitul anului

Autor: Andra Stroe Postat la 05 noiembrie 2018 279 afişări

Divorţul înseamnă adesea război. Cu cât sunt mai bogaţi, soţii care divorţează trebuie să se lupte pentru case, bunuri, investiţii şi chiar businessuri. Rezultatul este adesea precedat de negocieri costisitoare, care se întind de câţiva ani, fiecare încercând să provoace daune cât mai mari celuilalt.

Decizia lui Donald Trump care a împins cuplurile din SUA aflate în prag de divorţ să finalizeze procedurile până la sfârşitul anului

De obicei, niciunul nu vrea să cedeze şi procedurile sunt tărăgănate mult timp. În acest an însă, cuplurile din SUA aflate în prag de divorţ au un motiv mai puternic ca oricând să adopte un armistiţiu: revizia fiscală a preşedintelui Donald Trump din 2017, care elimină deducţiile pentru plata pensiilor alimentare în cazul divorţurilor finalizate începând cu 2019.

Timp de decenii, plătitorii de pensii alimentare şi-au putut deduce plăţile prin declaraţiile fiscal, în timp ce beneficiarii pensiilor alimentare au fost obligaţi să raporteze banii ca venituri impozabile. Revizia fiscală inversează acest aranjament, refuzând deducerea fiscală plătitorilor de pensie alimentară, în timp ce le acordă pensiifără taxe celor care o primesc. Pentru multe cupluri bogate, asta ar putea însemna economii anuale de zeci de mii de dolari, aşa că mulţi încearcă să coopereze cât mai repede, pe măsură ce se apropie termenul limită.

"Încercăm să finalizăm divorţurile tuturor care au depus actele în 2018, până la sfârşitul anului", spune Linda Ravdin, avocat la Pasternak & Fidis din Bethesda, Maryland, citată de Bloomberg.

Michael Stutman, partener la Stutman, Stutman & Lichtenstein din Manhattan, a declarat că vede tot mai multe cupluri deschise negocierilor, odată cu apropierea termenului de deducere a pensiilor.

Ameninţarea pierderii deducţiilor accelerează procesul divorţurilor. Walzer povesteşte că una dintre clientele sale săi a fost sunată de către soţul ei şi rugată să accelereze procedurile după ce a aflat despre schimbarea legii fiscale. Ironia este că, anterior, acesta a încercat să îngreuneze divorţul, a spus Ravdin.

Chiar şi soţii care nu au început încă procedurile de divorţ se întreabă dacă ar trebui să se grăbească să obţină o înţelegere înainte de sfârşitul anului. Pentru cuplurile care încearcă să înceapă acum aceste proceduri, divorţul până la 31 decembrie va fi foarte dificil, iar pentru cei foarte bogaţi, chiar imposibil, deoarece poate dura câteva luni, cel puţin, doar pentru a evalua bunurile comune. Cu toate acestea, este posibil să existe o soluţie. Dacă un acord de decontare este realizat până la sfârşitul acestui an, mulţi avocaţi de divorţuri au spus că probabil ar fi suficient pentru a obţine deducţiile din pensiile alimentare. Dar această variantă nu este definitorie, deoarece ar putea exista probleme dacă acordul va fi modificat în viitor.

Sfârşitul anului, de obicei, tinde să fie un timp alocal divorţurilor. Din motive emoţionale şi financiare, oamenii aflaţi în mijlocul divorţului sunt adesea dornici să-şi finalizeze problemele înainte de sărbători şi să înceapă singuri noul an, a spus Ravdin. Mulţi sunt dornici să înceapă din nou singurul an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
divort,
cupluri,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.