Decizia luată de şeful Apple în lupta împotriva coronavirusului. Vor beneficia şi europenii de ajutorul lui

Autor: Andra Stroe Postat la 23 martie 2020 211 afişări

Decizia luată de şeful Apple în lupta împotriva coronavirusului. Vor beneficia şi europenii de ajutorul lui

În weekend, CEO-ul Apple, Tim Cook, a postat pe Twitter că businessul va dona două milioane de măşti medicale atât în SUA, cât şi în Europa, în timp ce angajaţii din domeniul sănătăţii luptă pentru a stopa răspândirea pandemiei coronavirusului, scriu cei de la Inc.com. Această donaţie se adaugă celor 15 milioane de dolari, sumă despre care Apple a spus deja că a fost alocată pentru a sprijini lupta pentru stoparea pandemiei. „Echipele noastre de la Apple lucrează pentru a ajuta la furnizarea resurselor necesare pentru angajaţii din domeniul serviciilor medicale care luptă împotriva COVID-19. Donăm milioane de măşti pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii din SUA şi Europa. Mulţumim tututot eroilor din primele linii”, a spus executivul.

Decizia a fost anunţată pentru prima dată sâmbătă, de către vicepreşedintele Mike Pence, iar Cook a confirmat că Apple va furniza măşti de tipul N95, care filtrează 95% din particulele din aer şi protejează împotriva bolilor respiratorii precum COVID-19. Reprezentanţii companiei nu au spus de unde au obţinut atât de multe măşti.

Apple nu este singura companie care face astfel de gesturi. General Motors a anunţat că va colabora cu Ventec Life Systems pentru a produce ventilatoare şi pentru a se asigura că vor ajunge acolo unde sunt necesare. Este de aşteptat ca în urma parteneriatului să fie produse până la 1.000 de ventilatoare pe lună pe termen scurt, cu scopul de a fabrica 2.000 pe lună după 90 de zile.

Duminică, Tesla a livrat 50.000 de măşti N95 unui institut de cercetare din Seattle. CEO-ul companiei, Elon Musk, a mai spus că va produce ventilatoare şi a promis că va livra 1.000 până săptămâna viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
lupta,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.