Decizia de ULTIMĂ ORĂ a Uniunii Europene cu privire la certificatul verde

Postat la 15 noiembrie 2021 1410 afişări

Decizia de ULTIMĂ ORĂ a Uniunii Europene cu privire la certificatul verde

Comisia Europeană a decis luni, 15 noiembrie, ca certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de autorităţile din Republica Moldova, Georgia şi Serbia să fie recunoscute în spaţiul comunitar, conform unui comunicat al executivului UE.

“Aşa cum am fost alături de partenerii noştri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranţă. Aducem veşti bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Republica Moldova, precum şi Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID şi aştept cu nerăbdare ca mai mulţi vecini ai noştri să se conecteze cât mai curând posibil”, a declarat comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi.

Decizia Comisiei Europene va intra în vigoare începând cu 16 noiembrie. Conform aceleiaşi decizii sunt recunoscute şi certificatele COVID-19 emise de Noua Zeelandă, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
europene,
georgia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.