Decizia de intrare în insolvenţă a RAAN, atacată în instanţă de două firme creditoare

Postat la 28 ianuarie 2014 38 afişări

Două societăţi din Drobeta Turnu Severin care au de recuperat creanţe de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au atacat în instanţă decizia de intrare în insolvenţă a companiei, invocând aspecte de neconstituţionalitate, dosarul urmând să fie trimis de Tribunalul Mehedinţi la CC.

Decizia de intrare în insolvenţă a RAAN, atacată în instanţă de două firme creditoare

 Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, judecătorul Cosmin Sima, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că doi creditori ai RAAN au depus în instanţă o contestaţie împotriva RAAN, judecătorii Secţiei Civile luând decizia ca dosarul să fie trimis la Curtea Constituţională.

În soluţia Tribunalului Mehedinţi se precizează: "În conformitate cu art. 29, alin.1 din L47/1992, constată că excepţia de neconstituţionalitate vizează OUG 85/2013 privind declanşarea procedurii insolvenţei RAAN Dr. Tr. Severin şi are legătură cu soluţionarea dosarului nr. 9089/101/2013 în care a fost deschisă procedura insolvenţei împotriva acestei debitoare, prin încheierea din camera de consiliu din 18.09.2013. Potrivit art. 29 al. 4 din L.47/1992 sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei ridicate".

Cosmin Sima a mai spus că după ce judecătorul Tribunalului Mehedinţi va face motivarea deciziei, dosarul va fi trimis la Curtea Constituţională, competentă cu soluţionarea cauzei.

Cele două societăţi comerciale care au atacat în instanţă decizia de intrare în insolvenţă a RAAN sunt SC CRESCO SRL Drobeta Turnu Severin, specializată în comerţ cu amănuntul al calculatoarelor şi SC EMIPROD SRL Drobeta Turnu Severin, specializată în construcţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizia-de-intrare-in-insolventa-a-raan-atacata-in-instanta-de-doua-firme-creditoare-11981935
11981935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.