Decizia care zguduie din temelii Europa. Ce se întâmplă la graniţele României. Cât de mare e pericolul?

Autor: Andrei Luca POPESCU Postat la 16 noiembrie 2016 1685 afişări

Decizia care zguduie din temelii Europa. Ce se întâmplă la graniţele României. Cât de mare e pericolul?

Rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi Bulgaria, care au adus la putere lideri de stânga, cu vederi pro-ruse, au creat aparenţa că România rămâne o ţară înconjurată de regimuri obediente Moscovei şi că în Europa de Est, Bucureştiul rămâne singur într-o mare „roşie”, care s-ar întinde de la Ankara până la Praga, de la Budapesta până la Chişinău. Cum e în realitate?. Cu Bulgaria şi Moldova care şi până acum înclinau mai mult sau mai puţin către Rusia, în ciuda angajării de facto în NATO şi UE, în cazul Sofiei, sau la nivel de intenţie faţă de UE în cazul Moldovei, pilonii „entuziasmului” pentru NATO şi UE în regiune rămân neschimbaţi – România, Polonia şi statele baltice fiind ca şi până acum într-un fel izolate din acest punct de vedere.  

Află aici Decizia care zguduie din temelii Europa. Ce se întâmplă la graniţele României. Cât de mare e pericolul?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
moldova,
uniunea europeana,
romania,
nato,
moscova
/actualitate/decizia-care-zguduie-din-temelii-europa-ce-se-intampla-la-granitele-romaniei-cat-de-mare-e-pericolul-15960194
15960194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.