De unde încasări din TVA, dacă statul numără doar 106 turişti pe zi în Vama Veche şi 2 Mai?

Postat la 09 octombrie 2018 57 afişări

Doar 106 turişti s-au cazat în medie în fiecare zi din această vară în unităţile turistice din comuna Limanu de pe litoralul românesc, ce are în administrare Vama Veche sau 2 Mai, arată datele oficiale de la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi calculele ZF.

De unde încasări din TVA, dacă statul numără doar 106 turişti pe zi în Vama Veche şi 2 Mai?

Mai exact, Statistica a numărat doar 16.000 de sosiri în total în unităţile de cazare din Limanu în perioada aprilie-august anul acesta. Pe datele INS se bazează şi estimările Fiscului când se face comparaţia între încasările reale de TVA şi cele potenţiale. Comisia Europeană a arătat recent că evaziunea la TVA este în România de 35%, adică se încasează 12 mld. euro şi ar trebui să se încaseze 18 mld. euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.