De la gloanţe la bombiţe. La guvern nou, strategii noi de război

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 mai 2012 34 afişări

Am avut un spectacol de prost-gust la înscăunarea guvernului USL, cu Dan Voiculescu aplaudând în picioare discursul Elenei Udrea din Parlament, Andrei Marga comparând regimurile Băsescu şi Mussolini ori baronii USL înghesuindu-se la jurământul depus de noii miniştri la Cotroceni.

Noua opoziţie şi susţinătorii ei n-au rămas însă datori la capitolul prost-gust. Sebastian Lăzăroiu a sugerat pe Facebook că Andrei Marga a fost turnător - fitil al unei bombe anume gândite să explodeze abia după învestirea guvernului. Au urmat sugestiile din presă despre o catastrofă diplomatică din cauza respingerii planurilor UDMR pentru UMF Tg. Mureş, despre prezumată intenţie a USL de a rupe acordul cu FMI sau despre un pact de neagresiune secret în care preşedintele Băsescu scapă de suspendare în schimbul includerii în guvernul USL a lui Ioan Rus, peste capul baronilor regăţeni ai PSD.

Una peste alta, aşadar, dacă PDL a început prin a afirma că "nu se teme de gloanţe" (cum zicea Ioan Oltean, făcând aluzie la spusa lui Victor Ponta că pe liderii pedelişti "nici dacă-i împuşti nu e suficient"), iată-l acum ripostând el însuşi cu bombiţe contra USL - sau cum spunea un comentator pe un blog al dreptei, "cu o mobilizare serioasă la vot, cu tactici murdare sau nu, duşmanul trebuie oprit pe toată linia frontului" (duşmanul = USL). Partea proastă e că din concursul de zvonuri şi bombiţe nu câştigă nimeni: nici opoziţia, nici puterea şi cu atât mai puţin ţara, cu priorităţile ei atât de puţin spectaculoase pe lângă distracţiile grosolane din politică.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-la-gloante-la-bombite-la-guvern-nou-strategii-noi-de-razboi-9618815
9618815
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.