De la anul vom avea un nou ACT DE IDENTITATE. Vezi cum o să arate - FOTO

Postat la 27 iulie 2017 109 afişări

Noua carte de identitate va costa aproximativ 20 de euro, preţ ce va fi suportat de cetăţean, şi ar putea fi disponibilă de anul viitor, aceasta având dimensiunea unui permis auto sau a unui card bancar, potrivit informaţiilor prezentate într-o dezbatere publică ce are loc, miercuri, la sediul MAI.

În cadrul dezbaterii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), s-a prezentat forma noii cărţi de identitate, precizându-se că nu va fi obligatorie preschimbarea, în momentul apariţiei acesteia, anticipată să aibă loc în 2018.

În momentul în care cetăţeanul va opta pentru noul document cu date biometrice, acesta va prelua şi funcţiile cardului de sănătate, conform iniţiatorilor proiectului. Noua carte de identitate va fi inscripţionată faţă-verso, va conţine data naşterii şi semnătura olografă.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.