De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu laser din Sud-Estul Europei: povestea companiei româneşti cunoscută astăzi pe întreg continentul

Autor: Andra Stroe Postat la 01 octombrie 2020 16826 afişări

De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu laser din Sud-Estul Europei: povestea companiei româneşti cunoscută astăzi pe întreg continentul

„O afacere profitabilă, dezvoltată de un antreprenor român, cu un plan de business de succes, pornit de la un vis”, descriu reprezentanţii Megatitan, în câteva cuvinte, povestea companiei cu capital 100% românesc, fondată de Ioan Daniel Bălan pe 11 septembrie 2001 în Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Astăzi, businessul oferă servicii de debitare cu laser, îndoire, sudură, vopsire a tablelor, cu o producţie de subansamble şi produse finite metalice. Acestea sunt destinate atât industriei constructoare de maşini, chimice, energetice, retail, cât şi pentru producţia de mobilier pentru birouri şi magazine sau a echipărilor urbane, stradale, parcuri, grădini şi locuri de joacă. Iată 5 lucruri mai puţine cunoscute despre acest business şi despre proprietarul ei:

În cei 19 ani de activitate, Megatitan a ajuns nu doar lider în România, ci şi în Europa. „Suntem prezenţi cu fabricatele din metal din industria construcţiilor, mai ales cele de maşini industriale, în Germania, Austria, Ungaria, Italia, Anglia, Irlanda. Dintre acestea, Germania este cea mai profitabilă. Exportăm cam 30% din producţie”, spune Ioan Daniel Bălan. Compania activează în Europa şi are relaţii comerciale dezvoltate şi pe alte continente, precum Asia şi America de Sud, pentru importuri şi comenzi. În viitor, planurile de extindere vizează şi tările nordice.

Totodată, Megatitan este cel mai mare procesator cu laser, având cea mai mare capacitare de debitare cu laser din Sud-Estul Europei, cu 150 – 200 de tone de tablă pe lună.

Deşi compania este cunoscută astăzi în toată Europa, proprietarul businessului a pornit de la zero. Provenind dintr-o familie cu posibilităţi materiale foarte modeste, Ioan Daniel Bălan povesteşte că două lucruri au rămas constante în copilăria şi adolescenţa sa: dorinţa de a învăţa carte, chiar dacă uneori nu avea încălţări pentru a merge la şcoală, şi visul de a crea ceva şi de a fi un om util societăţii.

Capitalul afacerii a constat în 7 kilograme de nucă şi o cergă, primite de Ioan Daniel Bălan de la bunica lui, cu care „a reuşit să cucerească Vestul şi să creeze această afacere prosperă”.

Profilul de astăzi al companiei a pornit de la dorinţa lui Ioan Bălan de a avea o maşină de debitat cu laser, chiar dacă la vremea când a văzut-o la o expoziţie în Germania preţul ei era de un milion de mărci, o sumă uriaşă pentru tânărul de atunci. După câţiva ani şi după aprobarea unui proiect cu fonduri europene, proprietarul Megatitan povesteşte că a sunat reprezentatul acelei companii mari, Trumpf, „să ne vândă o maşină. A fost foarte sceptic, că nu eram în psihologia lor de client, eram un neica nimeni care voia să îşi ia un laser din acela. Astăzi ei se mândresc că suntem cel mai mare client din România.” În prezent, fabrica ce se întinde pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi deţine 18 utilaje moderne.

Megatitan este prima companie din România care la începutul pandemiei SARS – CoV –2 a început producţia internă de produse destinate dezinfectării, deşi ele nu se aflau incluse în planul de lucru: tăviţe dezinfectate pentru încălţăminte şi dispensoare dezinfectate pentru mâini. 

Din prima serie de tăviţe dezinfectante, 1.000 au fost  donate către unităţile din prima linie. „Am considerat că este o perioadă în care fiecare business trebuie să privească în jur să să îşi adapteze serviciile la contextul existent şi, implicit, să ajute. Noi, de exemplu, am iniţiat producerea unor tăviţe dezinfectante foarte utile ce se pot plasa la intrarea în magazine, farmacii, spaţii publice şi chiar case sau apartamente, astfel încât fiecare persoană care intră sau iese să treacă prin acest filtru dezinfectant, contribuind astfel la diminuarea răspândirii virusului.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
laser,
crestere

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.