De ce trebuie să renunţaţi la paracetamol dacă aveţi astm

Autor: Ana Raduta Postat la 08 noiembrie 2011 291 afişări

Paracetamolul poate înrăutăţi simptomele de astm atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor care suferă ce această boală.

Potrivit unui studiu medical citat de cotidianul Daily Mail, substanţa activă acetaminophen, care este prezentă în Tylenol şi Paracetamol, are o influenţă directă asupra astmului. Cercetătorii au descoprit că riscul de a agrava simptomele sau de a se îmbolnăvi de astm în cazul copiilor cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani care iau paracetamol măcar o dată pe an este cu 60% mai mare decât în cazul copiilor care nu se tratează cu acest medicament. În cazul copiilor cărora li se administrează paracetamol cel puţin o dată pe lună şansele de a se îmbolnăvi de astm sunt chiar de trei ori ai mari.

"Am vrut să vorbesc despre rezultatele acestui studiu pentru a mă asigura că pediatrii vor începe să scoată acetaminophenul din planul de tratament pentru febră şi răceală şi să-l înlocuiască cu alte medicamente", spune doctorul John McBride, directorul Centrului de Boli Respiratorii Robert T. Stone, din cadrul Spitalului de Pediatrie Akron din Ohio.

Un alt studiu, care urmărea corelaţia dintre medicament şi astm în cazul adolescenţilor a relevat că riscul de a dezvolta astm este cu 40% mai mare în cazul tinerilor care iau acetaminophen decât în cazul celor care iau alte medicamente.

Cu toate acestea, medicii care au studiat în amănunt această boală spun că nu au fost dovedite relaţii concrete de cauzalitate între cele două şi că studiile vorbesc doar despre riscuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
cercetari,
paracetamol,
astm
/actualitate/de-ce-trebuie-sa-renuntati-la-paracetamol-daca-aveti-astm-8951005
8951005
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.