De ce trebuie să alertezi stewardezele dacă îţi pierzi telefonul în avion

Autor: Ioana Matei Postat la 20 octombrie 2018 167 afişări

Pe 26 septembrie, un bărbat care călătorea la business class cu operatorul aerian Qantas Airways şi-a scăpat telefonul mobil undeva în scaunul său. Avionul mai avea două ore până la aterizare în Melbourne, Australia.

De ce trebuie să alertezi stewardezele dacă îţi pierzi telefonul în avion

În timp ce încerca să recupereze telefonul căzut în scaun, a reuşit să îl strivească, iar acesta a început să fumege şi să emită un miros similar cu al cauciucului ars.

Personalul navigant a considerat că este nevoie să facă o aterizare în Sydney, dar înainte ca situaţia să devină mai gravă, însoţitorii de zbor au folosit extinctoarele ca să stingă flăcările.

Avionul a aterizat până la urmp în Melbourne fără probleme, dar incidentul sublniază o problemă de siguranţă pe care nu mulţi pasageri o iau în calcul.

În anunţurile măsurilor de siguranţă de dinainte de începerea unui zbor, personalul navigant omite să îi alerteze pe pasageri în legătură cu procedurile legate de pierderea telefonului în interiorul scaunului. Bateriile din litium se supraîncălezesc uşor şi, dacă sunt distruse, pot genera un incendiu. Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), anul trecut s-au produs în avioane din toată lumea 46 de incendii cauzate de astfel de baterii.

Astfel, dacă vă pierdeţi telefonul în timpul unui zbor, este important să anunţaţi pe cineva din echipaj imediat- ei sunt pregătiţi să reacţioneze în astfel de situaţii. Dacă luaţi cu voi baterii de încărcare în bajaul de mână, este important să le protejaţi şi să le ţineţi în buzunare în care să nu aibă contact cu chei, mărunţis sau alt tip de conductori. Este important să nu împachetaţi astfel de obiecte în bagajul de cală - unde FAA a interzis transportarea acestora.

Sursa: travelandleisure.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
telefon,
aterizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.