Canada rămâne fără marijuana la două zile după legalizarea ei. Reacţia unei femei care a fumat pentru prima dată

Postat la 19 octombrie 2018 162 afişări

Canadienii aproape că au epuizat stocurile de marijuana la două zile după ce cannabisul a fost legalizat. În unele magazine se apelează la ajutorul poliţiei.

Canada rămâne fără marijuana la două zile după legalizarea ei. Reacţia unei femei care a fumat pentru prima dată

După ce sute de canadieni au ieşit pe străzi pentru a sărbători legalizarea marijuanei şi au făcut cozi la magazine, în unele zone din ţară nu se mai găseşte cannabis de cumpărat.

Alexandre, un tânăr de 30 de ani, a stat miercuri în Montreal 7 ore la o coadă pentru marijuana, la final nu a mai putut cumpăra, clienţii au fost rugaţi să plece iar poliţia a intervenit pentru a dispersa mulţimea fără incident, relatează Metro.

 

Alţi tineri au fost şocaţi de preţurile relativ ridicate, de la 5 dolari canadieni (16 de lei) pe gram în Quebec la 18 dolari canadieni ( 56 de lei) în Saskatchewan ( centrul Canadei).

 

Înainte de a fi legalizată preţul mediu pentru un gram era de 6,79 dolari canadieni (19 lei).

 

”În mod normal nu fumez, dar am spus să încerc pentru că este o zi istorică pentru Canada” a spus miercuri Genevieve, în vârstă de 41 de ani. Joi s-a întors să mai cumpere: ”Dumnezeule, este bombă!” a reacţionat ea.

 

În Ontario, cea mai populată provincie din Canada, au fost procesate în primele ore de la legalizare 38.000 de comenzi de marijuana în valoare de 750.000 de dolari, în timp ce în Quebec au fost 42.000 de comenzi atât online cât şi la magazine, depăşind toate aşteptările.

 

După două zile, magazine din mai multe provincii au început să raporteze că au rămas fără marijuana. Statisticile oficiale spun că până la finalul anului în total 5,4 milioane de canadieni vor cumpăra marijuana legal. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
droguri,
legalizare,
femei,
fumat,
reactie,
magazine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.