De ce spune Kelemen Hunor ca nu susţine testarea gratuită in România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 decembrie 2021 206 afişări

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, vicepremier, nu susţine testarea gratuită. „ Înseamnă miliarde. Nu ai de unde să plăteşti acest lucru”, spune Kelemen Hunor

De ce spune Kelemen Hunor ca nu susţine testarea gratuită in România

„Eu nu sunt de acord cu testele gratuite. Înseamnă miliarde. Nu se poate să plătească statul, că tot de la buget se plăteşte, că nu aduce nimeni bani de acasă. Nu vrei vaccin, vrei teste gratuite... În 72 de ore se repetă testul...”, spune, luni, la Digi24 Kelemen Hunor.

Liderul UDMR spune că testarea gratuită ar conduce la scăderea ratei de vaccinare.

„Nu se poate. Asta înseamnă că şi vaccinarea se duce în jos, înseamnă că săptămnânal cel puţin două teste gratuite pentru tot poporul... Nu ai de unde să plăteşti acest lucru. Şi nici nu e corect, nici politic, nici moral”, conchide Kelemen Hunor.

Numărul românilor care se vaccinează scade în fiecare zi, astfel că, potrivit CNCAV, duminică autorităţile au raportat că s-au vaccinat 26.382 de persoane, din care puţin peste 4.000 cu prima doză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen,
testare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.