De ce se îmbată bărbaţii mai greu decât femeile

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 14 iulie 2014 559 afişări

De ce se îmbată bărbaţii mai greu decât femeile

Aproximativ nouă din zece persoane nu ştiu „De ce suntem mahmuri după ce consumăm mult alcool”, iar opt din zece oameni nu ştiu „De ce femeile se îmbată mai repede decât bărbaţii”, conform unui studiu realizat recent la cererea Ursus Breweries.

În contextul lipsei de educaţie în ceea ce priveşte consumul de alcool, Ursus Breweries a lansat site-ul www.desprealcool.ro, unde consumatorii pot găsi răspunsuri la întrebări cum sunt cele legate de mahmureală, cu titlul de exemplu o explicaţie este că organismul se deshidratează: în loc să reabsoarbă apa în corp, rinichii o elimină excesiv.Conform rezultatelor aceluiasi studiu, mai mult de jumătate dintre cei care declară că au căutat să se informeze despre efectele consumului de alcool asupra organismului, au folosit internetul.

Studiul arată că românii încă mai cred în miturile care spun că pentru a scăpa de mahmureală trebuie să faci un duş rece (32%) sau să bei o cafea tare (24%), când în realitate, metoda corectă şi eficientă este consumul de apă pentru rehidratarea organimsului. Numai 50% dintre cei chestionati au stiut ca o persoana care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lasata sa doarma pentru a-si reveni.

Majoritatea riscurilor si beneficiilor aduse de consumul de alcool sunt valabile atat pentru femei, cat si pentru barbati. Cu toate acestea, majoritatea femeilor reactioneaza mai repede la alcool decat barbatii deoarece organismul lor se comporta diferit. Trei factori sunt diferiţi. 1. In medie, organismul unei femei contine celule adipoase cu 10% in plus fata de organismul barbatului. Straturile adipoase contin putina apa, iar alcoolul este absorbit prin apa mai intai in tesuturi si apoi in sange. 2. Femeile produc in cantitate mai mica enzima care proceseaza alcoolul in stomac. 3. Din cauza staturii mai mici, organismul femeii contine mai putin sange care sa dizolve alcoolul atunci cand acesta ajunge in sange

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2000 de repondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Aproxiamtiv 70% barbati si 30% femei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
femei
/actualitate/de-ce-se-imbata-barbatii-mai-greu-decat-femeile-12933377
12933377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.